Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 住宅空间 > 普通家装 > 洪文諒作品
    22號‧不多不少
    3728 2019-09-18T17:17:02 15
    设计师: 洪文諒
    作品类别:普通家装
    22號‧不多不少说明:

    CASE DETA
    ​空間性質:住宅單層
    使用成員:三人
    空間面積:237㎡
    主要建材:檜木、橡木
    座落位置:新北市

     

    Lagom是瑞典語中,意指剛剛好、不多不少,剛好就是最好的生活哲學,也是一種彼此包容和尊重彼此的狀態,將這樣的狀態植入生活,這是 Lagom 最重要的精神之一。

     

    Lagom的狀態,生活如是、設計亦是,體驗生活與設計的當下美好,不多不少,簡單、剛好即是美。在設計空間輪廓下的創意,跳脫極簡主義的框架與侷限,投射道德與社會責任心,表述主張適度、不多不少、剛好、謙虛內斂的展現大我的生活態度。

     

    我們的設計,是不奢侈也不嗇儉,不增加也不減少,不為實踐少即是多的生活目的,也不為少而少的目的設計,剛剛好的剛好最好。依著這樣的主題,藉著視覺詮釋出可觀可翫的明快節奏,流佈空間線條當中,不過度陳列擺設、不繁複疊層次,以量少質精、不炫風格,繼而對已擁有事物感到滿足的同時,以更加謙虛、感恩的態度,從生活的空間中反饋至永續的目的。

     

    卸除30年空間的厚重舊貌,重釐居宅架構,在重新分割區域屬性及設定界限的同時,也預想好整以暇的陽光從空間四方湧入,透過開放和介質的關係,搭配延伸、連續的構造語彙來傳遞景深,運用大量的自然材質,再藉由簡淨減化、不多不少、恰如其分的設計各別機能單元,置入之餘兼得視覺與軸線開敞延續,適情適性、宜家宜居。

     

    No. 22 Lagom

     

    In the Swedish language, Lagom means no more and no less, a way of living that stresses the importance of being appropriate and just right. In life, Lagom is expressed in the form of tolerance and respect.

     

    Lagom is not only a guideline for living but also designing, asking us to experience every moment to the fullest and appreciate the beauty of simplicity and appropriateness. This creative work of art, which takes into consideration spacial contours, shifts away from the framework of Minimalism and aims to reflect morality and social responsibility. It is the embodiment of the life concept of no more, no less, humility and generosity.

     

    Our design seeks the perfect balance between extravagance and thriftiness as well as more and less. Under the theme of no more, no less, the work is endowed with a lucid and lively visual character. With regard to the flow, excessive decoration and sophisticated layers are discarded to foster quality and modesty, promoting satisfaction of what one already have and encouraging the attitude of humility and gratitude. It is through this manner that one gains feedback from and achieves sustainability through living. 

     

    With the removal of the 30-year-old exterior, the rearrangement of the structure and redefinition of division and borderlines, we also planned for the sunlight to shine in from all four sides. Via the relationship between the space and medium, the sunlight, together with the language of continually extended structure, expresses the depth of field. A large amount of natural materials are employed for functional units designed under the guideline of simplification and appropriateness. This placement generates visual pleasure as well as the openness of axis, qualities fit for different moods and purposes. 

    木質的紋理,不多不少的挹注生活裡點滴溫度

    木質的紋理,不多不少的挹注生活裡點滴溫度

    讓區域之間保持流動感,不被侷限

    讓區域之間保持流動感,不被侷限

    光的序列,依著材質脈絡,不增不減的聚焦、安定

    光的序列,依著材質脈絡,不增不減的聚焦、安定

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:4000-168-963 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 洪文諒
  • 地区:台湾
    +886-2-27665788
  • 喜欢这个风格? 找TA设计: 委托设计

    相关设计作品

    更多>>