Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 住宅空间 > 普通家装 > 周子柔作品
    究・敘 / Tailored Narrative
    6613 2019-07-25T01:07:39 18 [佳作]
    设计师: 周子柔
    作品类别:普通家装
    究・敘 / Tailored Narrative说明:

     

    以基地的光與景觀為敘事主軸,將原況基地封起的進光面恢復並導入自然採光,並依照業主生活習性重新分配各區域在日照區內的範圍比例,以光為設計導向,凸顯此基地原生採光優勢並同時達到節能的效果。在有限空間內置入最少量化的牆體劃分公私領域之界線與轉折緩衝,並以黑色木皮量體定調出空間中的動線軸與視覺景深。在開放式的公共領域中,藉由基地原有樑位與黑色木皮櫃體的分割勾勒出不同區域屬性的隱性分界,使各區域即使在疊合下也能使其機能屬性得以凸顯與運用,同時保有空間的連續性。灰黑色系的重複運用於不同材質紋理的介面上,使空間呈現統一洗鍊感並回歸於純粹,強化以沈穩結構敘事的空間印象,並強化空間紋理與光影之間的精微對話。

     

    Tailoring the scenery and light as the narrative motif, we unveiled the existing blocked window and reintroduced natural light into the space, furthermore, we relocated and resized each zone by analyzing the client’s life habit. By adopting the light as a design element, not only we highlighted and utilized the existing advantage but also meet the energy-saving purpose. For this limited yet opened space, we introduced minimum walls to set and buffering the boundaries between public and private area. The opened public space was divided into different zones with blurred boundaries by those existing ceiling beams, the black bookcase volume, so even zones are overlapping with each other but still possess their own function and also maintains the cohesive flow in the space. We applied the monochrome color onto different material textures, in order to enhance the sense of sleek and refined impression, also aimed to enhance the subtle dialogue between space, light and its exterior scenery.

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:4000-168-963 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 周子柔
  • 台湾
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>